Πολυεθνική αρμενική Ταξιαρχία ετοιμάζει επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων

Πολυεθνική αρμενική Ταξιαρχία ετοιμάζει επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων

Συμμαχία Αρμένιων & Κούρδων στη Β. Συρία: Πολυεθνική αρμενική Ταξιαρχία ετοιμάζει επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων...

 

Η Άγκυρα έρχεται αντιμέτωπη με τα “φαντάσματα” του παρελθόντος – Κούρδοι και Αρμένιοι ενώνουν δυνάμεις

Αρμενική εθελοντική δύναμη επιπέδου Ταξιαρχίας η οποία πολέμησε στο πλευρό των Σύρων Κούρδων στο συριακό έδαφος, ετοιμάζεται πυρετωδώς για ευρεία αντίσταση κατά των Τούρκων που ελέγχουν τη Βόρεια Συρία και ΝΑ Τουρκία, στο πλευρό των Κούρδων“ αδελφών” όπως αναφέρεται.

Το Αρμενικό τάγμα με επικεφαλής των Nubar Ozanyan, το οποίο ιδρύθηκε στην 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Συρία, έχει εισέλθει στο 2ο έτος λειτουργίας του.

Το τάγμα στρατολογεί συνεχώς νέα μέλη και από την Αρμενία ενώ αναμένεται να μετατραπεί σε μονάδα επιπέδου ταξιαρχίας, λαμβάνοντας βοήθεια μέσω διεργασιών στο κοινοβούλιο της Αρμενίας.

Το αρμενικό τάγμα εκπαιδεύτηκε και πολέμησε στρατιωτικά στη Βόρεια Συρία στα μέτωπα των περιοχών Ρας Αλ Αίν (Serêkaniyê) και Til Temir, υπερασπίζοντας αυτή την περιοχή πριν παραδοθεί στις τουρκικές δυνάμεις και τώρα ετοιμάζεται για ένα δεύτερο σκληρό γύρο με τις τουρκικές δυνάμεις.

Μιλώντας για το έργο και τα σχέδιά του από τώρα και στο εξής, ο επικεφαλής της δυνάμεως αυτής N. Melkonyan είπε: «Θέλουμε να κάνουμε το τάγμα μας ταξιαρχία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ενταχθούν σε αυτό από τις πόλεις της Συρίας, τον Λίβανο, την Αρμενία, το Κουρδιστάν και την Ευρώπη. θέλουν να πολεμήσουν τους Τούρκους. Υπάρχει μια μεγάλη δυνατότητα. Ωστόσο, ο αρμενικός λαός στην Συρία προσπαθεί να οργανωθεί με την δημιουργία μιας συνέλευσης”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Το τάγμα του μάρτυρα Nubar Ozanyan όπως ονομάζεται, το οποίο ιδρύθηκε στην 104η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, αφορά Αρμένιους της Συρίας ως ένα από τα ενεργά συστατικά της αμυντικής δύναμης των κουρδικών δυνάμεων κατά των Τούρκων.

Ο διοικητής του τάγματος Nubar Melkonyan μίλησε στην ANF για το έργο και τα σχέδια του τάγματος για το μέλλον.

“Η επανάσταση δεν αφορά μόνο τους Κούρδους, αλλά είναι μια επανάσταση όλων των καταπιεσμένων λαών αυτής της γης. Εμείς έτσι το βλέπουμε. Ταυτόχρονα, δεν είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες αυτής της επανάστασης. Ο συριακός αραβικός λαός είδε τον εαυτό του ως ελεύθερο εμπλεκόμενο σε αυτήν προσπάθεια στη Συρία με επικεφαλής το κουρδικό κίνημα ελευθερίας, ενώ οι λαοί των Ασσυρίων και των Αρμενίων βρέθηκαν επίσης μαζί σε αυτήν την κατάσταση”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Melkonyan είπε ότι ειδικά οι Αρμένιοι, που υποτιμούνται από την Τουρκία και θεωρούνται ως αποδιοπομπαίος τράγος, απέκτησαν μια νέα ταυτότητα. Ένας από αυτούς ήταν και ο συνάδελφός μας Nubar Ozanyan. Ο σύντροφος Nubar Ozanyan έκανε πολλά αφού συμμετείχε στην αντίσταση και πολέμησε εναντίον των ισλαμικών συμμοριών, τόνισε ο Αρμένιος διοικητής.

“Το τάγμα αυτήν την περίοδο ευρίσκεται σε εντατική στρατιωτική εκπαίδευση, όσο και σε προσπάθειες εκπαίδευσης στην αρμενική γλώσσα, μαθαίνοντας την ιστορία της γενοκτονίας, του πολιτισμού και της γλώσσας μας. Αυτό συνεχίζεται. Η φιλία και η αδελφότητα του κουρδικού και του αρμενικού λαού είναι μεγάλη. Αυτό είναι ένα μήνυμα από τους Κούρδους και τους Αρμένιους προς όλες τις πλευρές. Η σωτηρία και η ελευθερία μας συμβαδίζουν”, συνέχισε ο ίδιος.

Οι Τούρκοι σε λίγο διάστημα όπως όλα δείχνουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολυεθνικές ταξιαρχίες από Κούρδους και Αρμενίους στην Συρία και στο εσωτερικό της ΝΑ Τουρκίας, οι οποίες θα αποτελούνται από μπαρουτοκαπνισμένους μαχητές, οι οποίοι θα μπορούν να προκαλούν πολλές απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις.

Το κράτος του Κουρδιστάν είναι ένα σχέδιο της δύσης που ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2001 και δεν έχει σταματήσει επουδενί μέχρι να περατωθεί.

theguardian.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --