Ο τουρκικός στρατός:  Nέα επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον συμμάχων του Άσαντ

Από τότε που αρκετοί αντάρτες επέστρεψαν στη Συρία από τη σύγκρουση του Καραμπάχ, όπου βοήθησαν το Αζερμπαϊτζάν ενάντια στις δυνάμεις της Αρμενίας, έχουν αναπτυχθεί και πάλι ανατολικά του Ευφράτη.

 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν την εκστρατεία τους εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) την Παρασκευή το βράδυ, καθώς έπληξαν θέσεις των τελευταίων στην ύπαιθρο της Αλ Ράκα.

Σύμφωνα με αναφορά από το πεδίο των μαχών που συνέταξε η Περιφέρεια της Αλ Ράκα, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες σύμμαχοί τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) έπληξαν θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κοντά στην πόλη-κλειδί της περιοχής, Άιν Ίσσα.

Η αναφορά σημείωνε ότι ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του σφυροκοπούσαν τις θέσεις του SDF για πάνω από μία ώρα, προκαλώντας και πυρκαγιά το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτή η τελευταία επίθεση από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία προσωρινής ανακωχής, έτσι ώστε οι αντιμαχόμενες δυνάμεις να μπορούν να μαζέψουν τους νεκρούς τους από το πεδίο της μάχης βόρεια της Άιν Ίσσα.

Από τότε που αρκετοί αντάρτες επέστρεψαν στη Συρία από τη σύγκρουση του Καραμπάχ, όπου βοήθησαν το Αζερμπαϊτζάν ενάντια στις δυνάμεις της Αρμενίας, έχουν αναπτυχθεί και πάλι ανατολικά του Ευφράτη.

Με μεγάλη παρουσία βόρεια της Άιν Ίσσα, φαίνεται ότι οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία ετοιμάζονται για μελλοντική επίθεση εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη τον Οκτώβριο του 2019.

Η Τουρκία δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να εξολοθρεύσει τις «τρομοκρατικές ομάδες» από τα σύνορά της, μια αναφορά στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τις οποίες κατηγορεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που η Άγκυρα έχει κηρύξει εκτός νόμου.

 Πηγή: AMN

 Μετάφραση: Kostasgr.com

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νεκρός Έλληνας εθελοντής...[BINTEO]

 

(|) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή Άγκυρας για τον έλεγχο ύποπτου πλοίου από γερμανική φρεγάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --