Κατέλαβε σχεδόν τη μισή Ιντλίμπ-Θρίαμβος για το Συριακό Στρατό

Κατέλαβε σχεδόν τη μισή Ιντλίμπ-Θρίαμβος για το Συριακό Στρατό

Χάνουν συνεχώς έδαφος οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα....

Θα είναι μια μεγάλη νύχτα για τους τζιχαντιστές της Τουρκίας στο νότιο Ιντλίμπ, καθώς συνεχίζουν να χάνουν αρκετές τοποθεσίες από το Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) στην περιοχή Jabal Al-Zawiya, με τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας να εντείνονται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιντλίμπ, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας κατέλαβε περισσότερες πόλεις και χωριά κοντά στο Kafr Sijnah εν μέσω της πλήρους κατάρρευσης της άμυνας των τζιχαντιστών στο νότιο τμήμα της επαρχίας.

Μεταξύ των περιοχών που ανακατέλαβε ο Συριακός Αραβικός Στρατός το απόγευμα ήταν η πόλη Ma'ar Taseen, στην οποία προέλασε ο κυβερνητικός στρατός πριν από λίγες ώρες.

Εκτός από τη Ma'ar Taseen, ο συριακός στρατός κατέλαβε επίσης το κοντινό Jabla και Ma'ar Tamatar στην καρδιά της περιοχής Jabal Al-Zawiya.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός προωθείται σταθερά προς την πόλη Kafr Nabl, η οποία είναι ένα από τα τελευταία οχυρά των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών στο εσωτερικό του Jabal Al-Zawiya.

Σε περίπτωση που οι αντάρτες χάσουν την περιοχή Jabal Al-Zawiya, αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τις δυνάμεις τους στην Ιντλίμπ, καθώς ο Συριακός Στρατός θα ελέγχει ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού Χαλέπι-Λαττάκεια (M-4).

Με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν τις παραπάνω περιοχές, τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από το 2012 η Kafr Nabl ελεγχόταν από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι κυριαρχούν ακόμη, μαζί με τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σε μεγάλο μέρος της επαρχίας αυτής. Τις τελευταίες εβδομάδες το συριακό καθεστώς κατάφερε να ανακαταλάβει σχεδόν τη μισή επαρχία.

 https://www.face-new237.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --