ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβαρδιστικά της USAF στοχοποιούν την Αγία - Πετρούπολη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβαρδιστικά της USAF στοχοποιούν την Αγία - Πετρούπολη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβαρδιστικά της USAF στοχοποιούν την Αγία - Πετρούπολη...

 

Σε μία εκτενή ανακοίνωσή του, το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης, κατηγορεί τη Ρωσία για δέκα διαφορετικές περιπτώσεις παραβίασης της ανακωχής...

 

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 αναχαίτισαν πριν λίγο δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, τα οποία επιχειρούσαν αποστολή προσβολής της Αγίας Πετρούπολης και του Καλίνινγκραντ.

Ήταν το χαρακτηριστικότερο επεισόδιο στον ψυρχρό πόλεμο των τελευταίων ημερών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με «κάδρο» την προσπάθεια του Κιέβου να ανακαταλάβει τις ανακηρυγμένες ως ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντονμπάς, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, στην ανατολική πρώην ουκρανική επικράτεια.

Στις 21.00 απόψε μην χάσετε την έκτακτη εκπομπή του Pronews TV για τα γεγονότα στην Ουκρανία και τις ρωσικές κινήσεις στην Συρία.

 

Σε μία εκτενή ανακοίνωσή του, το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης, κατηγορεί τη Ρωσία για δέκα διαφορετικές περιπτώσεις παραβίασης της ανακωχής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσεως όπλων που απαγορεύει η Συμφωνία του Μινσκ. Πιο συγκεκριμένα, οι κινήσεις των Ρώσων παρατηρήθηκαν κατά μήκος της συνοριογραμμής της Περιφέρειας του Ντονέτσκ μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή της Αζοφικής.

Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά stealth, προσγειώθηκαν επίσης στην Πορτογαλία.

 

Σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης, οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, κάνοντας χρήση όλμων 82 χλστ. και 120 χλστ., κάτι που λένε ότι «απαγορεύει η Συμφωνία του Μινσκ».

Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι κοντά στα ανατολικά χωριά του Λεμπεντίνσκ, οι Ρώσοι επετέθησαν στις δυνάμεις τους κάνοντας χρήση βαρέων πολυβόλων και αυτόματων βομβιδοβόλων. Σε κοντινό χωριό, οι Ρώσοι έκαναν χρήση και αντιαρματικών, καθώς και ελαφρού οπλισμού. Βέβαια δεν πρόκειται για τακτικές ρωσικές δυνάμεις, αλλά τους ρωσόφωνους των ανεξάρτητων δημοκρατιών που αποσχίστηκαν το 2014 στο ουκρανικό πραξικόπημα.

 

Χθες ρωσικά άρματα μάχης εντοπίστηκαν να περνούν τα σύνορα και να ενισχύουν τις δυνάμεις των δύο ανεξάρτητων δημοκρατιών που επιχειρείται να τεθούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

 

Πηγή: defencenet.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --