Τέσσερις αποστολικές αποδείξεις της Ανάστασης του Ιησού Χριστού - Αλλά πώς ξέρουμε ότι συνέβη στην πραγματικότητα;

  1. Η μαρτυρία των μαρτύρων: Οι απόστολοι και άλλοι ακόλουθοι του Ιησού ήταν μάρτυρες της ανάστασής του. Τον είδαν με τα μάτια τους, τον άγγιξαν με τα χέρια τους και έφαγαν μαζί του. Η μαρτυρία τους καταγράφεται στην Καινή Διαθήκη και ήταν πρόθυμοι να υποφέρουν και να πεθάνουν για την πίστη τους στην ανάσταση.

  2. Η μεταμόρφωση των μαθητών: Πριν από την ανάσταση, οι μαθητές ήταν φοβισμένοι, μπερδεμένοι και αβέβαιοι για το τι να κάνουν στη συνέχεια. Αλλά αφού είδαν τον Ιησού ζωντανό, μεταμορφώθηκαν σε τολμηρούς και θαρραλέους ηγέτες που ήταν πρόθυμοι να ρισκάρουν τα πάντα για την πίστη τους. Αυτή η μεταμόρφωση είναι απόδειξη της πραγματικότητας της ανάστασης.

  3. Ο άδειος τάφος: Όταν οι γυναίκες πήγαν στον τάφο την τρίτη μέρα, τον βρήκαν άδειο. Η πέτρα είχε κυληθεί και δεν υπήρχε πτώμα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αν η ανάσταση ήταν φάρσα, οι αρχές θα μπορούσαν απλώς να είχαν δημιουργήσει το σώμα και να βάλουν τέλος στο χριστιανικό κίνημα.

  4. Η διάδοση του Χριστιανισμού: Παρά τους διωγμούς και τις αντιθέσεις, η χριστιανική πίστη εξαπλώθηκε γρήγορα τον πρώτο αιώνα. Αυτό είναι απόδειξη ότι κάτι σημαντικό είχε συμβεί και ότι η ανάσταση ήταν ένα πραγματικό γεγονός που είχε μεταμορφώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Αυτές οι τέσσερις αποστολικές αποδείξεις της ανάστασης μας δίνουν εμπιστοσύνη στην πραγματικότητα αυτού του γεγονότος. Μας θυμίζουν ότι η ανάσταση δεν είναι απλώς ένας μύθος ή ένας θρύλος, αλλά ένα ιστορικό γεγονός που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας σήμερα. Είθε να κρατάμε πάντα γερά αυτή την ελπίδα και να ζούμε τη ζωή μας υπό το φως της ανάστασης του Ιησού Χριστού.

 

πηγή: face-new237.com

Ερασιτέχνης Συγγραφέας: Kostasgrtzo

Συνέχεια➥
Ψηφο/ρία: 2
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

(Μια Νέα δημοσίευση από έναν διαχειριστή)

  • ΑΜΗΝ!!!!!!!!!!!!!! 💞 

Αυτή η απάντηση διαγράφηκε.

__


Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -