Η Μυστική Επιστολή του Αγίου Παΐσιου η πείνα έρχεται...

Ανάμεσα στα πολλά πνευματικά γραπτά του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη ήταν και μια κρυφή επιστολή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα αρχεία του μοναστηριακού του κελλιού στο Άγιο Όρος. Απευθυνόμενο κατ' ιδίαν σε έναν ανώνυμο παραλήπτη, πιθανότατα έναν ιεράρχη στο εξωτερικό, το κείμενο μιλάει δυσοίωνα για μια σοβαρή δοκιμασία που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα επόμενα χρόνια.

12242952886?profile=RESIZE_584x

Σε λιτούς αλλά απογοητευτικούς τόνους, ο Άγιος Παΐσιος αποκαλύπτει ότι έχει δει ένα όραμα παγκόσμιας έλλειψης που δεν έχει ξαναγίνει στη μνήμη των ανθρώπων. "Οι άνθρωποι θα αγωνίζονται να βρουν ψωμί για να φάνε και καύσιμα για να ζεστάνουν τα σπίτια τους", προειδοποιεί. "Έθνη που κάποτε εξήγαγαν σιτηρά θα απαγορεύσουν τις εξαγωγές καθώς η πείνα θα καταδιώκει τόσο την πόλη όσο και την ύπαιθρο".

Ορισμένοι μελετητές συνδέουν αυτό με τις προβλέψεις του γέροντα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που διαταράσσουν τη γεωργία παγκοσμίως. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι η πρόσθετη αποκάλυψή του: "Αυτός ο μεγάλος λιμός θα ξεκινήσει από ενα κρατος που θα εχει πολεμο 2023, καθώς η γονιμότητα αυτής της γης στραγγαλίζεται από τις συγκρούσεις και τον οικονομικό πόλεμο".

Με τα παγκόσμια γεγονότα να ευθυγραμμίζονται όλο και περισσότερο με τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου, οι πιστοί προσεύχονται η επερχόμενη θλίψη να απαλυνθεί μέσω της μετάνοιας, της φιλανθρωπίας και των σταθερών διεθνών προσπαθειών βοήθειας για τους πάσχοντες πληθυσμούς που είδε στο όραμά του.

Η επιστολή δεν φέρει ημερομηνία, αλλά τα εσωτερικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980/αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Άγιος Παΐσιος προέβλεψε τις παγκόσμιες επιπτώσεις μιας τότε τοπικής κρίσης.

Έγραφε για άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ και τον περιορισμό των λιγοστών προμηθειών τροφίμων ακόμη και σε ευημερούσες χώρες. Οι φτωχότεροι θα σήκωναν το μεγαλύτερο βάρος μέσω της εκτίναξης των τιμών.

 

Ο λιμός θα προκαλούσε αναταραχές, μαζική μετανάστευση, ακόμη και συγκρούσεις, καθώς οι απελπισμένοι πληθυσμοί θα συγκρούονταν για τους πόρους που λιγοστεύουν.

Είθε ο Θεός να μας χαρίσει την πρόβλεψη και τη σοφία για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον μέσα στο επερχόμενο σκοτάδι, λαμβάνοντας υπόψη τις έγκαιρες συμβουλές του Αγίου Παΐσιου!

 

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Topics by Tags

Μηνιαία Αρχεία(Από το 2019) Τα παλιότερα είμαστε στη επεξεργασία εμφάνισης)

- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --