ΈΚΤΑΚΤΟ: Ο Γέροντας είπε μετά τις εκλογές τι θα ακολουθήσει?

ΈΚΤΑΚΤΟ: Ο Γέροντας είπε μετά τις εκλογές τι θα ακολουθήσει?

Ο Γέροντας είπε μετά τις εκλογές τι θα ακολουθήσει? ...


Στον απόηχο μιας έντονα αμφισβητούμενης εκλογικής αναμέτρησης, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει. Θα υπάρξει ειρήνη και ενότητα ή θα υπάρξει διαίρεση και διαμάχη; Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πιστεύουμε ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά στον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε τη ζωή μας.

Ο γέροντας είπε: "Παιδιά μου, μην ανησυχείτε από τα αποτελέσματα των εκλογών. Να θυμάστε ότι η απόλυτη ελπίδα και εμπιστοσύνη μας είναι στον Χριστό, ο οποίος βασιλεύει ως Βασιλιάς των Βασιλέων και Κύριος των Κυρίων. Αυτός είναι που κρατά στα χέρια του τη μοίρα του κόσμου και θα μας καθοδηγήσει μέσα από τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε".

Και συνέχισε: "Να θυμάστε επίσης ότι καλούμαστε να αγαπάμε και να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές. Καλούμαστε να είμαστε ειρηνοποιοί, να επιδιώκουμε τη συμφιλίωση και την ενότητα και να εργαζόμαστε για το κοινό καλό όλων των ανθρώπων. Πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να δαιμονοποιούμε όσους διαφωνούν μαζί μας και, αντίθετα, να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις προοπτικές τους και να βρούμε κοινό έδαφος".

Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος ανέφερε τα λόγια του Αγίου Παύλου, ο οποίος έγραψε: "Μην αφήνετε το κακό να σας κυριεύσει, αλλά νικήστε το κακό με το καλό" (Ρωμαίους 12:21). Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να απαντάμε στο μίσος και τη διαίρεση με περισσότερα από τα ίδια. Αντίθετα, πρέπει να απαντήσουμε με αγάπη και συμπόνια, επιδιώκοντας να επουλώσουμε τις πληγές της διαίρεσης και να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά σε ειρήνη.

Και κατέληξε: "Παιδιά μου, ας εμπιστευτούμε τον Χριστό, ο οποίος είναι η πηγή της ειρήνης και της ενότητάς μας. Ας προσευχηθούμε για τους ηγέτες μας, ώστε να καθοδηγούνται από σοφία και διάκριση. Ας προσευχηθούμε επίσης ο ένας για τον άλλον, ώστε να γεμίσουμε με αγάπη και συμπόνια και να εργαστούμε από κοινού για να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους.

Θυμηθείτε ότι καλούμαστε να γίνουμε το φως του κόσμου, ακτινοβολώντας το φως της αγάπης και της ειρήνης του Χριστού μέσα στο σκοτάδι. Ας προχωρήσουμε με πίστη και ελπίδα, εμπιστευόμενοι την πρόνοια του Θεού και επιδιώκοντας να γίνουμε όργανα της ειρήνης του στον κόσμο".

Είθε ο Θεός να μας χαρίσει σε όλους μας τη σοφία, το θάρρος και τη δύναμη να ζήσουμε αυτές τις διδασκαλίες και να γίνουμε πιστοί μάρτυρες της αγάπης και της αλήθειας Του στον κόσμο. Αμήν.

Ψηφο/ρία: 0
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Topics by Tags

Μηνιαία Αρχεία(Από το 2019) Τα παλιότερα είμαστε στη επεξεργασία εμφάνισης)

- - .
.
- - - - -
-

- - - - -