«Αύριο δεν ξέρω πόσοι θα είναι ζωντανοί»

«Αύριο δεν ξέρω πόσοι θα είναι ζωντανοί»

«Αύριο δεν ξέρω πόσοι θα είναι ζωντανοί»...

«Αύριο δεν ξέρω πόσοι θα είναι ζωντανοί» - αυτή είναι μια νηφάλια σκέψη που πρέπει να μας θυμίζει τη φευγαλέα φύση της ζωής. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος μας στη γη είναι περιορισμένος και ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε με σύνεση για να προετοιμαστούμε για την αιωνιότητα.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας προειδοποιεί να μην αναβάλλουμε την πνευματική μας ανάπτυξη και μετάνοια για αύριο, γιατί το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ. Στο Ευαγγέλιο του Λουκά, λέει την παραβολή του πλούσιου ανόητου, ο οποίος σχεδίαζε να χτίσει μεγαλύτερους αχυρώνες για να αποθηκεύσει την άφθονη σοδειά του, αλλά δεν γνώριζε ότι θα πέθαινε το ίδιο βράδυ.

Ομοίως, πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για την πιθανότητα ότι ο χρόνος μας στη γη μπορεί να τελειώσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε να ζούμε κάθε μέρα με μια αίσθηση επείγοντος και σκοπού, επιδιώκοντας να πλησιάσουμε περισσότερο τον Θεό και να υπηρετούμε τους άλλους με αγάπη και ταπεινοφροσύνη.

Δεν πρέπει να μας κατακλύζει η ανησυχία ή ο φόβος για το μέλλον, αλλά αντίθετα να εμπιστευόμαστε την πρόνοια του Θεού, ο οποίος κρατά τη ζωή μας στα στοργικά χέρια Του. Όπως έγραψε ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «Τίποτα δεν είναι πιο αβέβαιο από αυτή τη ζωή, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σίγουρο από την επόμενη».

Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, στο έπακρο τον χρόνο που μας έχει δοθεί, επιζητώντας να ζούμε κάθε μέρα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και προσπαθώντας να φέρουμε την αγάπη και το φως Του στον κόσμο. Γιατί αύριο δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι ζωντανοί, αλλά ξέρουμε ότι ο Κύριός μας θα επιστρέψει και θα κρίνει ζωντανούς και νεκρούς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να Τον συναντήσουμε με πίστη και υπακοή.

πηγή: face-new237.com

Ερασιτέχνης Συγγραφέας: Kostasgrtzo

 

Δειτε το βιντεο!!!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Μια επιστολή για τον Ιησού Χριστό και τη ζωή του - Που έχει κρατηθεί κρυφή επί αιώνες...

 

Επισκόπηση της επιστολής του…

Συνέχεια➥

Το άρρητο μυστικό: Η βαθιά αγάπη του Ιησού Χριστού στο Σταυρό


Το άρρητο μυστικό: Η βαθιά αγάπη του Ιησού Χριστού στο Σταυρό...

Καθώς ο Ιησούς κρεμόταν στον σταυρό, υπομένοντας τον βασανιστικό πόνο και την…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - -- - - - -