Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν τι υπάρχει γύρω τους

12404378697?profile=RESIZE_400xΟι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν τι υπάρχει γύρω τους...


"Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές στη ζωή μας, αγαπημένοι , αδελφοί και αδελφές, και μερικές φορές μπορεί να νιώθετε ότι όλα λειτουργούν εναντίον σας. Αλλά σύμφωνα με τον λόγο του Θεού, είστε περισσότερο από νικητές μέσω του Ιησού Χριστού".

Μέσα στο πολύβουο χάος της καθημερινότητάς μας, είναι εύκολο να αναλωθούμε στις δοκιμασίες και τις θλίψεις που μας ταλαιπωρούν. Το βάρος του κόσμου πιέζει τους ώμους μας και μπορεί να βρεθούμε τυφλωμένοι απέναντι στη θεϊκή ομορφιά και τις ευλογίες που μας περιβάλλουν. Εν μέσω των αγώνων μας, αποτυγχάνουμε να συνειδητοποιήσουμε τη βαθιά παρουσία της χάρης και της αγάπης του Θεού.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είναι ζωτικής σημασίας να ξυπνήσουμε από αυτόν τον λήθαργο της πνευματικής άγνοιας. Γιατί έτσι, ανοίγουμε τους εαυτούς μας σε μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω μας - ενός κόσμου συνυφασμένου με τα αποτυπώματα του Δημιουργού μας.

Αφιερώστε μια στιγμή, αγαπητοί αδελφοί, για να σταματήσετε και να αναλογιστείτε το μεγαλείο που μας περιβάλλει. Το απαλό θρόισμα των φύλλων στον άνεμο, η συμφωνία του κελαηδίσματος των πουλιών την αυγή και οι ζωηρές αποχρώσεις που ζωγραφίζουν τον καμβά ενός ηλιοβασιλέματος - αυτά δεν είναι απλές συμπτώσεις αλλά θεϊκές ενορχηστρώσεις που αποκαλύπτουν το δημιουργικό χέρι του Θεού.

Πέρα από τα φυσικά θαύματα, υπάρχει μια σφαίρα πνευματικής σημασίας που συχνά διαφεύγει της αντίληψής μας. Η παρουσία των αγγέλων, αόρατη αλλά πάντα άγρυπνη, που μας καθοδηγεί και μας προστατεύει στις δοκιμασίες της ζωής. Η μεσιτεία των αγίων, των οποίων οι προσευχές υφαίνουν ένα μωσαϊκό θεϊκής παρέμβασης στον ιστό της ύπαρξής μας. Τα μυστήρια της Εκκλησίας, τα οποία μεταδίδουν χάρη και μας ενώνουν με τον Χριστό.

Ωστόσο, στη βιαστική ζωή μας, συχνά παραβλέπουμε αυτές τις ιερές πραγματικότητες. Μας απασχολούν τα πρόσκαιρα και τα καθημερινά, χάνοντας από τα μάτια μας τις αιώνιες αλήθειες που μας καλούν προς μια βαθύτερη σύνδεση με τον Δημιουργό μας. Αποτυγχάνουμε να αναγνωρίσουμε τον βαθύ αντίκτυπο που μπορεί να έχει η πίστη μας στην καθημερινή μας ζωή.

Μπροστά στις αντιξοότητες, ας θυμόμαστε ότι η τελική μας νίκη δεν έγκειται σε κοσμικούς θριάμβους ή υλικά αγαθά, αλλά στην ένωσή μας με τον Ιησού Χριστό. Όπως μας υπενθυμίζει ο Απόστολος Παύλος στο Ρωμαίους 8 37, "Όχι, σε όλα αυτά είμαστε περισσότερο από νικητές μέσω εκείνου που μας αγάπησε.

Είθε να περπατάμε με ανοιχτές καρδιές και αφυπνισμένα πνεύματα, πάντα συντονισμένοι με τους ψιθύρους της χάρης που μας περιβάλλουν. Και κάνοντάς το αυτό, ας ζήσουμε ως αληθινοί μάρτυρες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, ακτινοβολώντας την αγάπη του Χριστού σε έναν κόσμο που έχει απελπιστικά ανάγκη το φως Του.

Στο όνομα του Πατίρ, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι της πνευματικής αφύπνισης και ας ανακαλύψουμε τα βαθιά βάθη της παρουσίας του Θεού ανάμεσά μας. Αμήν.

 πηγη: face-new237.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

Μια επιστολή για τον Ιησού Χριστό και τη ζωή του - Που έχει κρατηθεί κρυφή επί αιώνες...

 

Επισκόπηση της επιστολής του…

Συνέχεια➥

Το άρρητο μυστικό: Η βαθιά αγάπη του Ιησού Χριστού στο Σταυρό


Το άρρητο μυστικό: Η βαθιά αγάπη του Ιησού Χριστού στο Σταυρό...

Καθώς ο Ιησούς κρεμόταν στον σταυρό, υπομένοντας τον βασανιστικό πόνο και την…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - -